HYRJE NE INFORMATIK PDF

1 Informatika është ndër disiplinat më të reja dhe njëherit më komplekse. Informatika (ation technology) është shkenca që merret më. Softveri përbëhet prej: Njësitë hyrëse dhe dalëse janë: Hyrje në Informatikë Kompjuteri është pajisje e cila përdoret për përpunimin e. What is HTML? HTML is a language for describing web pages. HTML stands for Hyper Text Markup Language HTML is not a programming language, it is a.

Author: Mikajind Mikakus
Country: Liberia
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 21 July 2006
Pages: 453
PDF File Size: 1.42 Mb
ePub File Size: 9.76 Mb
ISBN: 619-3-51071-135-5
Downloads: 69124
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Galar

Hyrje ne Informatike

Qarku i integruar pr pr gjeneratn e III gjeneratn e V t kompjuterve. E dhna sht germ, numr, tekst, fotografi ose z t cilin mund ta shkruajm regjistrojm yhrje prpunojm me ndihmn e kompjuterit. You are commenting using your Facebook account.

Email required Address never made public. Kanali nprmes t cilit bartet ndikimi i elementit E1 n elementin tjetr E2 quhet dalje ang. Njsia tjetr pr matjen e informacionit sht Byte bajt: Karakteristik e ksaj gjenerate sht prdorimi i tranzistorve qarku integruar fig.

Bartja e ndikimit t nj elementi n tjetrin bhet npmes kanaleve, kurse kahja e ndikimit bhet me shigjet gjegjse t qujatur vektor. Gj Ky sht nj grumbull i simboleve pr deri sa nuk e kuptojm se bhet fjal pr numrin e targs s automobilit.

Hyrje Ne Informatike

Download from mirror 2. Comments 0 Trackbacks 0 Leave a comment Trackback.

Duke patur n disponim vetm dy shifra, 0 dhe 1,do e dhn dhe instruksion q futet n kompjuter duhet t paraqiten si proes i komponuar prej xerove dhe njsheve. Efekti i tersis s sistemit varet nga ajo se si funksionon sejcili element i sistemit ve e ve.

  ACEGI SPRING SECURITY PDF

Departamenti i Informatikes

Paraqitja e shnjave nga jeta e prditshme me an t vargjeve t simboleve t caktuara sipas marraveshjs paraprake quhet kodim. Kompjuter i gjenerates IIGjenerata e trete: Pr tu percaktuar njsia matse pr informacionin at do ta zbrthejm n pjest elementare prbrse infrormacione elementare. Kompjutert LapTop t gjenerats m t re. Mark 1 kishte memorie prej 72 numrave dhe mund te performonte 23 multiplikacione digjitale per 4 sek.

Pasi q kemi t bjm me dy shifra binare, gjithmon baza gjat llogaritjeve do t jet 2 e jo 10 si jemi msuar n jetn e prditshme me numrat dekad. Hyrje Ne Njohurite Kompjuterike Documents.

Hyrje Ne Fizike – Documents. Kto t dhna paraqesin informacionin mbi pronarin e letrnjoftimit: Hyrje ne Ekonomi 1 Education. Ruan m shum t dhna se sa Zip-i ose flopi disk-u. Kompjuteristika prmbledh gjitha ato q kan t bjn me kompjuterin dhe shkencn kompjuteristike, sikurse sht hardveri, softveri, prpilimi i programeve me ndihmn e gjuheve programore etj.

Informatika sht shkenca q merret me prpunimin e t dhnave n form t kuptueshme. Tersia q paraqet nj sistem nuk mund t ndahet dekomponohet n elementet e saj pa i humbur vetit kryesore t tersis.

Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here Hyrje ne shpenzimet afariste Education. Sistemi i numrave binar sht krijuar nga se n prpunimin elektronik t dhnave mund t prkufizohn vetem dy gjendje. Produkti m i ri i firms Apple: Computer Science prdoret kur sht fjala pr aplikimin e kompjuterve n zgjidhjen e detyrave numerike. Fill in your details below or click an icon to log in: Informacioni ka madhsin e vet,sikurse q e kan t gjitha madhsit e tjera fizike.

Published on Jul View Download 1. Bajt sht njsia adresore m e vogla e memoris dhe paraqet pjes t fjals word. Hyrje ne Rrjetat Kompjuterike Documents.

  HUKAMNAMA DARBAR SAHIB PDF

Kur e dhna paraqitet vetm me an t shifrave numraveather themi q ajo sht dhn n form digjitale. E dhna paraqet interpretimin fizik t informacionit. Informatika sot kryesisht radhitet n shkencat inxhinierike-elektronike. Hyrje Ne Mikroekonomi – Kapitulli1 Documents. Sistemet teknike krijohen nga njeriu duke i shfrytzuar njohurit e ligjeve fizike. Kompjuteri i gjenerates II. Hyrje Ne Rrjetat Komjuterike Documents.

Gypi elektronikKta kompjuter kan patur siguri shum t vogl n pun, nxemje shum t madhe, kan zn hapsir shum t madhe, kan qen shum t rnd, kan informatki shum energji, hyrje-dalje sht br me kartela t puara, ka mund q t programoht vetm n gjuhn e makins.

Pra njsia matse nj bit paraqet informacionin elementar po ose informacionin elementar jo. Grupi i ktill prej 8 bit quhet bajt byte. N inforamtik rastet po dhe jo jan analoge me rastet ka sinjal dhe ska sinjal. U tha se informacionet prpunohen me ndihmen makinave automatike. Gjenerata e dyte, ; teknologjia e re: Dega e hyrjw q studion sistemet quhet Teoria e prgjithshme e sistemeve TPS. Qark i integruar Fig.

Kshtu n vitin u ndrtua kompjuteri i par i quajtur Mark 1, i cili prdori sistemin binar me baz 2 dhe q ishte programues.

A 6Shembuj t sistemeve numerike: Sistemi i madh i ndrtuar nga shum komponente quhet suprsistem apo sistem i rendit t lart. Ekuacioni pr llogaritjen e sasis s informacionit, respektivisht t numrit t kombinacioneve t mundshme t bitve, llogaritet sipas formuls: